ZwemChallenge voor kinderen

De Nationale ZwemChallenge: doe jij mee?

Test jouw zwemveiligheid bij Sportcentrum Vliegende Vaart

SportPunt uit Terneuzen organiseert in de maanden november en december de Nationale ZwemChallenge. Met de Nationale ZwemChallenge test je jouw zwemveiligheid. Hoe zwemveilig ben jij? Wil je dat weten? Doe mee aan de Nationale ZwemChallenge, leg het leuke en uitdagende parcours af in het zwembad en ervaar het! Neem het op tegen je klasgenoot en ga de uitdaging aan. Maar uiteraard kun je ook alleen jezelf uitdagen. Ga (zwem)veilig op vakantie en doe mee aan de Nationale ZwemChallenge!

Om deel te kunnen nemen moet je minimaal in het bezit zijn van een zwemdiploma A. Met de Nationale ZwemChallenge kun je zien hoe zwemveilig je bent ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat met eventueel een persoonlijk advies. Een mooie medialle mag ook niet ontbreken.

Wie meedoet aan de Nationale ZwemChallenge kan prijzen winnen. Registreer je na afloop op en maak kans op leuke prijzen waaronder bioscoopbonnen, dagjes uit of een weekendje weg!

Basisscholen gemeente Terneuzen

Wij hebben alle basisscholen van de gemeente Terneuzen aangeschreven om mee te doen. Meedoen kan onder schooltijd en is volledig kosteloos. Wij nemen de Nationale ZwemChallenge af op dinsdagochtenden van 10.00-11.00 uur en van 11.00-12.00 uur. Wil je als school meedoen? Neem contact met ons op!

Nationale Raad Zwemveiligheid

De Nationale ZwemChallenge is ontwikkeld door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit is de organisatie die de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C uitgeeft. Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Alle activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Simpel gezegd willen ze dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.