Wandelprogramma Elke Stap Telt in Axel en Sluiskil

Elke stap telt; een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid voor 55 plussers

Wandelen in Axel en Sluiskil

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’. In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Wandeltest

Voor de eerste wandel bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Informatiebijeenkomsten

Op 28 maart (Axel) en op 30 maart (Sluiskil) is er een informatiebijeenkomst over het project. Daar kun je aanmelden voor deelname aan ‘Elke stap telt’. Wil je bij de informatiebijeenkomst zijn geef dan je voor- en achternaam door aan sportpunt@terneuzen.nl . Meer informatie is te vinden op onze website.

De informatiebijeenkomst en het startmoment vindt plaats in ’t Sportuus in Axel en ‘t Meulengat in Sluiskil om 10.00 uur. Geïnteresseerde senioren kunnen zich aanmelden bij de medewerkers van SportPunt.

Zowel niet-actieve, minder actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen.