Elke Stap Telt

In 10 weken uw conditie verbeteren. Met verschillende startniveaus van beginner tot meer geoefende wandelaar.

Elke stap telt, een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma 'Elke stap telt'.

Programma

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van 'Elke stap telt'. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Wandeltest

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma. 

Gezellig wandelen in groepsverband

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisslen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 13 juli om 10.00 uur is er een infomatiebijeenkomst over het project. Daar kun je aanmelden voor deelname aan 'Elke stap telt'. Wil je bij de informatiebijeenkomst zijn geef dan je voor- en achternaam door aan sportpunt@terneuzen.nl. De informatiebijeekomst is in Sportcentrum Vliegende Vaart, Vliegende Vaart 2, Terneuzen. Geintresseerde senioren kunnen zich aanmelden bij medewerkers van SportPunt. Zowel niet-actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen.

Kosten

De kosten van het tien weekse wandelprogramma zijn €25. Hiervoor krijg je een persoonlijk wandelprogramma en een stappenteller. Na een wandeling kun je een kopje koffie of thee drinken in de centrale hal van Sportcentrum Vliegende Vaart. Het kopje koffie of thee kost €1.

Planning wandelprogramma

Dinsdag 13 juli 10.00 uur informatiebijeenkomst Sportcentrum Vliegende Vaart

Dinsdag 20 juli 10.00 uur afname wandeltest, uitdelen stappentellers en persoonlijk wandelprogramma Sportcentrum Vliegende Vaart

Dinsdag 27 juli 10:00 uur eerste gezamelijke wandeling

Dinsdag 3 augustus 10.00 uur tweede gezamelijke wandeling

Dinsdag 10 augustus 10.00 uur derde gezamelijke wandeling

Dinsdag 17 augustus 10.00 uur vierde gezamelijke wandeling

Dinsdag 24 augustus 10.00 uur vijfde gezamelijke wandeling

Dinsdag 31 augustus 10.00 uur zesde gezamelijke wandeling

Dinsdag 7 september 10.00 uur zevende gezamelijke wandeling

Dinsdag 14 september 10.00 uur achtste gezamelijke wandeling

Dinsdag 21 september 10.00 uur negende gezamelijke wandeling

Dinsdag 28 september 10.00 uur tiende gezamelijke wandeling en afsluiting wandelproject