Maatregelen buitenbad 15 juli 2023

De maatregelen die vanaf 15 juli 2023 in alle zwembaden in de gemeente Terneuzen moeten zorgen voor de veiligheid van het personeel en bezoekers en een prettig verblijf op het zwembad bevorderen.

Aanvullende maatregelen

Bij elk zwembad gelden huisregels. Bezoekers die de huisregels niet naleven, ontzeggen we de toegang. Naast de huisregels gelden vanaf komend weekend de volgende maatregelen:

  • de zwembaden zijn enkel toegankelijk voor bezoekers uit de gemeente Terneuzen en de Nederlandse omliggende gemeenten. Ook bezoekers uit de Vlaamse buurgemeenten Assenede, Zelzate, Wachtebeke, Moerbeke en Stekene zijn welkom.
  • er geldt een identificatieplicht bij alle openluchtzwembaden. Wie toegang tot het zwembad wil hebben, moet een geldig identiteitsbewijs tonen of met een aantoonbaar document laten zien woonachtig te zijn in een van de betreffende gemeenten. De identificatieplicht geldt voor iedereen van 14 jaar en ouder.

Veiligheidsmaatregelen

We nemen ook extra veiligheidsmaatregelen. We gaan handhaven om de openbare orde en veiligheid te waarborgen. Bij alle baden zijn camerasystemen en een groot deel van de lifeguards is uitgerust met een bodycam (draagbare camera). Bij enkele baden zijn daarnaast beveiligers aanwezig en er zijn afspraken gemaakt met de politie.

We gaan er vanuit dat met deze maatregelen de rest van de zomer plezierig en leuk gerecreëerd kan worden in onze zwembaden.